S kajakom po Soči

KONČNO je prišel čas, ko si spet lahko vzamem nekaj časa od službenih obveznosti in se vsedem v kajak…in takšnih dni bo v jesenskem času veliko!

Ker je vodostaj rek nizek, pretok majhen sem se tokrat s kolegom odločil, da obiščem reko Sočo. Ker imam potovalni kajak, ki je zelo stabilen in obvladljiv sem se odločil, da bo vstop v reko Sočo v naselju Kamno pod mostom.

Bilo je kar nekaj zanimivih brzic na katerih se je kajak s svojimi lastnostmi izkazal za več kot odličnega!

Pot je bila dolga 16 km in imela sva čudovito vreme, a Soča je bila mrzla – imela je namreč le 10 stopinj.

Odlična vstopna točka je na desni strani brega pod mostom…Tudi parkirišče za avto je primerno.

Do vasi Gabrje je reka na večih odsekih, kar divja…divja toliko, da ni bilo niti časa za fotografiranje, vendar je ob reki na novo postavljen kamp Gabrje, kjer si lahko privoščite hladen hmeljev napitek in adrenalin spravite na osnovno raven.

Lastnik oziroma sin od lastnika je zelo prijazen dečko. Na iztopni točki na Mostu na Soči sva si pustila kolo, da odkolesariva nazaj do avtomobila se je tokrat izkazalo za brezpredmetno dejanje saj naju je fant iz kampa prišel iskat in naju zapeljal…z veseljem nama je posredoval številko in sva imela “taxi”.

Malo naprej od kampa se Soča umiri, se pravi malo pred sotočjem s Tolminko in nastane “jezero”.

Kakšne dva kilometra naprej  od kampa je na levem bregu Nemška kostnica, kjer poteka tudi Pot miru.

YouTube slika preogleda YouTube slika preogleda

Vsekakor me je Soča navdušila in se je pokazala v čisto drugi podobi kakršna je na izzlivu v morje. Nekako sem dobil željo, da preizkusim kako se obnese kajak za divje vode in moram v kratkem v kakšno agencijo, kjer mi bo vodič pokazal nekaj osnov…

Tags: , , , , , , ,

5 odgovorov to “S kajakom po Soči”

 1. Gal komentira:

  Pozdravljen,

  So vajini kajaki Prijon Cruiser 320? Kako sta kaj zadovoljna z njimi? Sta že prej imela kakšne druge kajake? Sicer pa super blog.

  Lp

 2. racman komentira:

  Pozdravljen,
  res imam cruiserja 320…To sta najina prva kajaka in pred tem nisem nikoli sedel v nobenem drugem. Ko sem se odločal za nakup sem prebiral vse mogoče forume, povpraševal pri vseh ponudnikih in dobil neskončno nasvetov.

  Po tehtnem premisleku sem se odločil za cruiserja 320, saj je res stabilen in se je skoraj nemogoče prevrniti ( malce se zamaje pri brzici visoki 1 meter), prav tako zelo dobro drži smer. Prostora ima več kot preveč za prtljago. Je pa res, da je zelo počasen. Najina hitrost je nekje med 4 in 5 km na uro. Pač pisan nama je na kožo…stabilen, prostoren, dokaj kratek (kar je enostavno za transport)…

  Najine potrebe 100% zadovolji.

  Če te še kaj zanima samo vprašaj :)

 3. Gal komentira:

  Hvala za odgovor. Katere kajake pa si imel v (končnem) izboru?

 4. racman komentira:

  Ožjega izbora ni bilo saj je prevladal Cruiser s svojimi lastnostmi in veliko odprtino…mu ni bilo podobnega…sploh ker sva bila začetnika nama je bila stabilnost na prvem mestu…Zanimal sem se pa pri vseh uveljavljenih proizvajalcih in ko sem prišel do prijona in nasvetov prijazne prodajalke sploh ni bilo več debate…vse kar je bilo sva se še dogovorila za pameten popust saj sem kupoval še en kup drobnarij in naslednji dan je bilo že na poti iz Nemčije…

 5. [...] je bila res divja v primerjavo z zadnjim obiskom, ko je bil vodostaj res izjemno nizek.Tokrat pretok preko 70m/s. Pričetek ob sotočju Koritnice in [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !