S kajakom po Beneških kanalih

8.marca na pustni torek sva se odločila, da obiščeva Benetke. Seveda sva dan pred tem preverila vremensko napoved, ki pa je bila več kot odlična. Sončno, brez vetra in 8 stopinj.

Tako sva se odpravila do mesta San Giuliano, kjer se nahaja manjša šprtna marina. Prijazni Italijani so nama brezplačno dovolili parkirati vozilo in uporabiti njihov pomol za vstop s kajaki v vodo.

Pot naju je vodila ob 4 km dolgem mustu, ki povezuje Benetke s celino. Veslala sva 5 ur in naredila slabih 20 km.

Po kanalih velja pravilo, da se vesla in tudi odmika po levi strani.

Benetke z druge prespektive

Tags: , , , , , , , , , , ,

5 odgovorov to “S kajakom po Beneških kanalih”

 1. chef komentira:

  Krasno, to je moja velika želja.

 2. jure komentira:

  Izgleda super, zanima pa me ali imajo italijani glede takšne plovbe kakšna pravila – zakonodajo ali mestni pravilnik. Težko si namreč predstavljam, da bi lahko kar vsak s kanujem križaril po Bntkah.

  lp J

 3. racman komentira:

  @chef
  vsaka velika želja se uresniči!

  @jure
  imajo plovni režim/voziti se moraš po levi, gondole imajo prednost vendar so zelo prijazni in te tudi spustijo mimo, so kanali, kjer je dvolojeno s člni na vesla,…skratka ni problema glede kajakov/sva tudi 2x srečala policiste na čolnu in so naju le pozdravili.

 4. Nina komentira:

  Živjo,
  mene pa zanima ali sta imela svoje kajake ali sta jih najela v tamkajšnji marini? Oziroma, se da kljub temu parkirani tam, tudi če imaš svoj kajak? Se pravi da se brez problema veslja naokoli..nikakršnih dovolilnic oz. taks… zgolj upoštevanje pravil?

  Hvala!

 5. racman komentira:

  Pozdravljena,
  imela sva svoje kajake. Parkirišče je ogromno in ni nobenega problema, saj je tam tudi jadralni klub,veliko sprehajalnih poti,…Za veslanje ne potrebuješ ničesar, le osnovnih pravil se moraš držati (bistveno, da imajo gondole vedno prednost). V nedeljo bo Vogalanga, kjer se zmere cca.1700 veslačev ;)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !